Ce flori sunt potrivite pentru priveghi, respectiv inmormantare?

CE FLORI SUNT POTRIVITE PENTRU PRIVEGHI, RESPECTIV INMORMANTARE?

Un lucru cert este faptul ca, inca din cele mai vechi timpuri, regasim simbolistica florilor.

Ele au fost folosite atat la decorarea vaselor, a vesmintelor, a nuntilor si la mai tot ce reusea omul sa faureasca odinioara, punand in produsul finit un strop de natura.

Pana si la trecerea in lumea de dincolo era folosita impodobirea cu flori in detaliu, incepand de la hainele ce acopereau trupul lipsit de viata si pana la ornamentele pietrelor funerare, obicei regasit chiar si in zilele noastre, cu toata aceasta incarcatura simbolica.

Majoritatea oamenilor se prezinta in semn de respect si durere cu flori la capataiul defunctului, dornici sa arate prin acestea insemnatatea pe care defunctul a avut-o pentru ei.

De regula, la un priveghi, o inmormantare sau la cimitir sunt aduse garoafe si crizanteme, asociate drept flori a caror simbolistica este mai mult legata de moarte. In realitate, insa, acestea au fost asociate negativ cu inmormantarea, fapt determinat de pretul accesibil, dar si de perenitatea lor.

A nu se intelege gresit, noi venim in ajutorul dumneavoastra, precizand faptul ca pot fi folosite si la aranjamentele florale pentru inmormantari, dar asta nu inseamna ca sunt simbolul mortii!

In sustinerea acestor simboluri florale, va oferim si alte idei de flori ce pot fi folosite sa aduca un ultim omagiu persoanei decedate si care sa reflecte insemnatatea acesteia pentru dumneavoastra:

– TRANDAFIRII: desi sunt florile daruite ca expresie a dragostei, la fel de potrivite sunt si in cazul unui priveghi sau a unei inmormantari, cata vreme suntem atenti la alegerea culorii acestora. In cazul unor evenimente funebre se recomanda alegerea trandafirilor de culoare inchisa, dar poate fi folosit si trandafirul alb, pentru a simboliza trecerea in nefiinta a unui suflet curat, inocent si pur.

Trandafirul este floarea cea mai strans legata de istoria omenirii, iar despre simbolistica acestuia s-au scris volume intregi. Poeta greaca Sappho chiar a numit trandafirul “regina florilor”, a carei importanta nu poate fi egalata de o alta floare.

– CRINUL: reprezentand blandetea delicata, crinul are numeroase semnificatii in mitologie si religie. In religie, crinul este considerat un simbol al Fecioarei Maria, dar si al altor sfinti, precum Arhanghelul Gavriil si Sfantul Antonie.

– GLADIOLELE: reprezinta integritatea si sinceritatea, fiind potrivite pentru un ultim omagiu din partea prietenilor apropiati.

– IRISUL: este o floare ce simbolizeaza legatura foarte stransa dintre doua persoane. Irisii sunt supranumiti si mesagerii iubirii, reprezentand conexiunea dintre spiritual si material. In Grecia antica, despre zeita Iris se credea ca avea o stransa legatura intre zei si oameni. De regula, la funeralii se recomanda ca irisii sa aiba culori inchise.

Acestea sunt doar cateva exemple de flori pe care le puteti folosi pentru a aduce un ultim omogiu defunctului. De asemenea, se pot folosi si alte combinatii florale, dar in culori atent alese, astfel incat simbolistica acestora sa reflecte tot ceea ce purtati in suflet si doriti sa transmiteti.

“Florile sunt ingeri pamanteni. Ele aduc, fie si pentru o clipa, raiul pe pamant.”

Leave your reply